Заради опорочена процедура Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет   анулира

...
Заради опорочена процедура Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет   анулира
Коментари Харесай

Прокурорската колегия анулира резултати от конкурс за районни прокуратури

Заради опорочена процедура Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет   анулира резултатите от състезанието за в началото назначение в районните прокуратури и подновява  състезанието във етапа на опороченото деяние, оповестява профилираният юридически уебсайт

Причината е неточност в проблема,  изготвен от комисията, която слага под подозрение резултатите от писмения изпит в състезанието.

Предстои комисията да изготви нови 10 на брой проблеми и 10 броя проби па прявата на Европейски Съюз и права на индивида.

За решението си ПК е била сезира от участници в състезанието, които е трявало да вземат решение изтегления проблем на писмения изпит.

“При инспекция на редовността и законосъобразността на конкурсната процедура е открито, че не е спазена наредбата на член 19, алинея 2, по отношение на алинея 1 от Наредбата. Протоколът за корекция на техническа неточност в изнесените отговори постанова извод, че комисията не е изпълнила в целокупност условието на член 21, алинея 1 от Наредба 1 от 09.02.2017 година за състезанията за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на правосъдната власт “, заяви Висш съдебен съвет.

ПК единомислещо приема, че опрочената процедура е съображение за  осъществяване на нов писмен изпит.

Колегията  откри процедура за избор на областен прокурор на Районна прокуратура – Плевен, заради изминал мандат на титуляра. Предложения за назначение се подават в администрацията на Висшия правосъден съвет, по електронен път с дипломиран електронен автограф на формалния имейл адрес в  едномесечен период от датата на обявяване на свободните длъжности в „ Държавен вестник “.

Решението ще бъде обнародвано в „ Държавен вестник “ и оповестено на интернет уеб страницата на Висш съдебен съвет.

ПК  дефинира дата – 26.07.2023 година, за осъществяване на събеседване с позволения претендент в процедурата за избор на административен началник – областен прокурор на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР